Google
 
     Information
HOME

Biodiesel business plan"


     Communication
Contact

My blog

UA

RU

 

20 простих і смачних рецептів з броколі

20 простих і смачних рецептів з броколі



20 простих і смачних рецептів з броколі



Всі знають про броколі, але далеко не всім вона подобається у чистому вигляді. Але ми достеменно знаємо, як тобі допомогти, тому зібрали 20 відмінних рецептів, які неодмінно здивують!



1. Брокколі у клярі



Приготування: Розбери брокколі на суцвіття та приварити 3-5 хвилин. Зби яйця віночком, додай 100 мл води, борошно та спеції. Вмочіть брокколі в кляр і обсмаж.



2. Брокколі у сметані



Тобі знадобиться: 250 г броколі, 30 г цибулі, 1 зубчик часнику, 200 г сметани, спеції, зелень, 1 ст. борошна.



Приготування: Приваріть суцвіття броколі в киплячій воді 3 хвилини. Дрібно наріж цибулю з часником, обсмаж до м'якості та додай сметану зі спеціями. Провари соус до кипіння, додай муку, перемішай, виклади в нього суцвіття броколі і ще пару хвилин прогрій.



3. Брокколі у томаті



Тобі знадобиться: 150 г броколі, 30 г грибів, 80 г томатного соусу, жменя горіхів, спеції, трави.

Приготування: Провари брокколі пару хвилин, а за цей час обсмаж тонко нарізані печериці. Додай до грибів суцвіття, перемішай, залий томатним соусом і приправ за смаком. Протушкуй блюдо до готовності і посип горіхами.



4. Брокколі, запечена в духовці



Тобі знадобиться: 2 качана брокколі, 150 г йогурту, 0,5 лимона, спеції, 2 апельсини, 3 ст.л. оливкової олії.



Приготування: Змішай сік 1 апельсина, олію та спеції за смаком. Виклади у форму кружальця апельсина, що залишився, і на них - броколі. Полів заправкою, накрий фольгою та 25 хвилин запікайте при 200 градусах, а потім ще 15 хвилин – без фольги. Змішай йогурт із лимонним соком та спеціями, і полів брокколі пере подачею.



5. Курка з броколі



Приготування: Розбери броколі на суцвіття і привари 5 хвилин, а курку дрібно наріж і обсмаж. Виклади їх шарами у форму, залий вершками зі спеціями та посип тертим сиром. Запікайте 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.



6. Брокколі з фаршем



Тобі знадобиться: 400 г броколі, 300 г фаршу, 1 помідор, 4 яйця, 250 мл вершків, 100 г сиру, 20 г вершкового масла|мастила|, спеції.



Приготування: Обсмажити фарш зі спеціями до напівготовності. Брокколі злегка привари та виклади у форму. Зверху розклади фарш і пару скибочок вершкового масла, залий збитими яйцями з вершками, і зверху засип тертим сиром. Запікай близько 20 хвилин при 190 градусах, виклади зверху кружечки помідора, і допеки ще 10-15 хвилин.



7. Брокколі з овочами



Приготування: Натрій моркву на тертці, дрібно наріж цибулю і обсмаж. Туди ж додай соломку перцю, а через 5 хвилин – суцвіття броколі та кубики помідора. Продовжуйте смажити овочі до бажаної м'якості.



8. Риба з броколі



Тобі знадобиться: 350 г броколі, 400 г риби, 1 лимон, зелена цибуля, спеції, оливкова олія.

Приготування: Змасти скибочки риби олією зі спеціями і виклади у форму на відстані один від одного. Збризкати соком половини лимона, а решту наріж часточками і розклади туди ж. Зверху виклади суцвіття броколі, присип зеленою цибулею, і запікайте 15-20 хвилин при 200 градусах.



9. Брокколі в пануванні



Тобі знадобиться: 1 кг брокколі, 4 яйця, 50 г борошна, 50 г панірувальних сухарів, спеції, 2 зубчики часнику.



Приготування: Відварити брокколі 2-3 хвилини в киплячій воді. Збий яйця зі спеціями та часником, а борошно змішай із сухарями. Вмочіть суцвіття спочатку в яйце, а потім - в паніровку, і обсмаж.



10. Салат з броколі та стручкової квасолі



Тобі знадобиться: 1 качан брокколі, 450 г стручкової квасолі, 1 пучок зеленої цибулі, 1 жовток, 1 ч.л. оцту, 1 лимон, спеції, 150 мл оливкової олії.



Приготування: Дрібно нашаткуй білу частину цибулі і змішай у блендері з жовтком, оцтом, лимонним соком, спеціями, цедрою та 100 мл олії. У маслі протушки, що залишилося, суцвіття броколі і стручкову квасолю, а через 10 хвилин додай зелену цибулю. Зніміть овочі з вогню і полів заправкою.



11. Маринована броколі



Тобі знадобиться: 400 г броколі, 0,5 цибулини, 1 морква, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. оцту, 2 ст.л. олії, 1 ч.л. цукру, спеції.



Приготування: Суцвіття брокколі зали окропом і залиш на 5-7 хвилин. Змішай оцет, олію, тиск часник, цукор і спеції. Нашаткуй цибулю з морквою і зали маринадом. Охолоди брокколі в холодній воді, відправ туди ж, перемішай і залиш на 5-6 годин.



12. Паста з броколі



Тобі знадобиться: 400 г броколі, 170 г пасти, 2 плавлені сирки, 1 склянка вершків, 1 зубчик часнику, спеції.



Приготування: Проваріть суцвіття броколі 5 хвилин, а потім у цій воді відваріть пасту. Прогрій вершки, додай у них часник, спеції та плавлений сир, та прогрій до розчинення. Виклади в соус броколі, перемішай і зали цим пасту.



13. Рис із броколі



Тобі знадобиться: 400 г броколі, 1 склянка рису, 1 морква, 1 пастернак, 1 гострий перець, 1 цибуля, зелень, спеції.



Приготування: Наріж моркву та пастернак кубиком, обсмаж до м'якості, та додай цибулю. Через пару хвилин додай до овочів промитий рис, перемішай, приправ і залий гарячою водою. Готуй на слабкому вогні близько 15-20 хвилин, і наприкінці додай спеції, гострий перець та зелень.



14. Салат з броколі та кукурудзи



Тобі знадобиться: 150 г броколі, 100 г кукурудзи, 100 г чері, 50 г салатного листя, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.



Приготування: Дрібні суцвіття брокколі злегка приваріть і обдай крижаною водою. Помідори довільно наріж, змішай усі інгредієнти та збризни олією з лимонним соком та спеціями.



15. Крем-суп із броколі та шпинату



Тобі знадобиться: 500 г броколі, 300 г шпинату, 250 мл вершків, 2 цибулини, 150 г сиру, 1 л води, спеції.



Приготування: Відвари брокколі на пару, а воду, що залишилася, використовуй при гасінні. Обсмажити цибулю зі шпинатом до м'якості, часткою води та туші 15 хвилин. Знову додай води, зби все блендером разом з броколі, додай вершки і тертий сир, і прогрій, поки суп не стане однорідним.



16. Гречка з броколі та маринованими грибами



Тобі знадобиться: 1 склянка гречки, 100 г броколі, 100 г маринованих грибів, 1 перець, 1 огірок, оливки, спеції, 1 ст. винного оцту, 3 ст. оливкової олії.



Приготування: Відвари гречку, дрібно наріж огірки, гриби та перець, і подрібни оливки. Розбери брокколі на дрібні суцвіття, пару хвилин проваріть, обдай холодною водою і відправь до інших інгредієнтів. Приправ гречку і заправ її оцтом і олією.



17. Суп із броколі з яйцем



Тобі знадобиться: 700 г броколі, 1 картоплина, 1 морква, 2 яйця, 1 л бульйону, 50 г сиру, спеції.

Приготування: Наріж картопля і морква, і відвари в бульйоні до готовності. Додай броколі та вари ще 5 хвилин. Тонким цівком влий у суп збиті яйця, помішуючи, а через хвилину зніми з вогню. Приправ та при подачі посип тертим сиром.



18. Салат з картоплі та броколі



Тобі знадобиться: 300 г броколі, 2 моркви, 2 картоплини, вершкове масло|мастило|, 3 ст.л.оливкової олії, 1 ч.л. оцту, 1 лимон, 1 ч.л. гірчиці, спеції.



Приготування: Наріж картоплю та моркву кубиком, відвари і змішай з вершковим маслом. Брокколі розбери на суцвіття, провари пару хвилин і додай до решти овочів. Змішай інгредієнти для заправки та полів салат.



19. Брокколі з креветками



Тобі знадобиться: 600 г броколі, 500 г креветок, 50 мл соєвого соусу, 2 зубчики часнику, спеції.

Приготування: Протягом 3-4 хвилин приваріть суцвіття броколі і охолодьте в холодній воді. Обсмажити креветки з часником і спеціями 5 хвилин, влий соєвий соус і перемішай. Туди ж додай броколі та готуй все разом ще 2-3 хвилини.



20. Брокколі з баклажанами



Тобі знадобиться: 200 г броколі, 2 баклажани, 150 г грибів, 1 цибулина, 100 г тертого сиру, 1 склянка сметани, 3 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.



Приготування: Наріж баклажани кубиками, посоліть і через 20 хвилин відіжми. Брокколі приваріть 3-5 хвилин, а цибулю дрібно порубай і обсмаж. Додай до цибулі баклажани і продовжуй смажити 15 хвилин. Окремо обсмаж гриби з брокколі, перемішай всі овочі та виклади у форму. Залий сметаною зі спеціями та тертим сиром, та запікай 20-25 хвилин при 200 градусах.



Як приготувати брокколі на пару



Співавтор(и): Sasha Reyes. Саша Рейєс - шеф-кухар і власниця компанії Artisan Personal Chefs. Має понад 20 років досвіду в індустрії харчування, спеціалізується на приватних вечерях, індивідуальних планах харчування для професійних спортсменів та кулінарних уроків. Закінчила Аризонський кулінарний інститут у 2011 році зі ступенем з кулінарії, пекарської справи та ресторанного менеджменту.



Кількість переглядів цієї статті: 56 074.



Брокколі - це корисний овоч, і, якщо його правильно приготувати, то можна створити дуже смачне частування.Один з найпростіших (а також найсмачніших!) способів приготувати броколі зробити це на пару.



Приготуйте броколі на пару





  • На пару можна готувати і заморожену броколі. Попередньо розморожувати овоч необов'язково.






  • Заморожена броколі зазвичай продається вже нарізаною. Огляньте броколі, щоб переконатися, що шматочки вийшли бажаного розміру. За бажання можна нарізати овоч ще дрібніше.




Приготуйте броколі на плиті



Заповніть каструлю водою приблизно 3 див. Ви будете використовувати цю каструлю для приготування броколі на пару, тому переконайтеся, що вона досить велика, щоб у неї помістилися броколі та вставка-пароварка. Поставте каструлю на плиту.





  • Якщо у вас немає вставки-пароварки, використовуйте замість неї друшляк. [2] X Джерело інформації


  • Якщо у вас немає дуршлагу, можете покласти броколі прямо у воду. У такому випадку вам знадобиться лише кілька столових ложок води. [3] X Джерело інформації Переконайтеся, що вода не покриває брокколі повністю.




Доведіть воду до кипіння. Увімкніть плиту та встановіть середньо-високу температуру. Зачекайте, доки вода не почне закипати.



Покладіть броколі у вставку-пароварку. Намагайтеся рівномірно розподілити її по всій поверхні вставки. На даному етапі можна злегка приправити броколі сіллю, перцем чи олією. Більше рецептів можна знайти у методі 4.





  • Якщо хочете перевірити готовність броколі, спробуйте проткнути її вилкою. Якщо вилка легко входить, значить, броколі готова. [5] X Джерело інформації




Приготуйте броколі на пару в мікрохвильовій печі



Налийте трохи води у миску. Вам знадобиться 2-3 столові ложки води на півкіло брокколі.



  • Не використовуйте харчову плівку. Хоч це і не небезпечно, але харчова плівка може розплавитися.Отвори дозволять пару вийти назовні, і в результаті у вас вийде недоварена броколі.


  • Не використовуйте алюмінієву фольгу, щоб накрити миску. Цей матеріал не можна використовувати в мікрохвильовій печі.




Грійте броколі в мікрохвильовій печі на високій потужності протягом 3-4 хвилин. [4] X Джерело інформації Через дві з половиною хвилини можна перевірити ступінь готовності, вийнявши миску з мікрохвильової печі та проткнувши броколі вилкою. Якщо брокколі м'яка та ніжна, вона готова. Якщо брокколі тверда, потрібно ще трохи потримати її в мікрохвильовій печі.



Приготуйте заправку для броколі



Приправте воду. Перед тим як нагрівати воду, приправте її лимонним соком або соєвим соусом. Пара, що йде від води, надасть брокколі трохи смаку. [4] X Джерело інформації



Заправте броколі перед приготуванням на пару. Змішайте в маленькій чашці трохи оливкової олії, солі та перцю. Злегка обваляйте брокколі у цій суміші перед приготуванням. [4] X Джерело інформації



Додайте|добавляйте| трохи олії в броколі до або після приготування. Обов'язково перемішайте броколі перед подачею на стіл, щоб кожен шматочок покрився розплавленим маслом.



Приправте брокколі травами та спеціями після приготування на пару. Ви можете посипати брокколі меленим часником, сіллю або перцем, перш ніж подавати страву на стіл. Також можна додати трохи свіжих трав, наприклад, кріп, петрушку або чебрець. [4] X Джерело інформації



Надайте броколі смаку за допомогою невеликої кількості часнику. Спробуйте додати трохи крупно або дрібно нарізаного часнику в броколі до або після приготування на пару. Ви також можете змішати пропарену броколі з невеликою кількістю подрібненого часнику, попередньо обсмаженим в оливковій олії. [4] X Джерело інформації



Додайте страві яскравий смак та свіжість за допомогою невеликої кількості лимона. Після того, як ви приготували броколі на пару, спробуйте її змішати з невеликою кількістю лимонної цедри або кількома скибочками лимона.



Посипте трохи тертого сиру на пропарену броколі. Трохи розплавте сир, а потім додайте в миску з броколі та перемішайте. Спробуйте використати сир пармезан та трохи меленого часнику.



Додаткові статті





  1. ↑ Better Homes and Gardens, How to Cook Broccoli


  2. ↑ BBC Good Food, Perfect Steamed Broccoli


  3. ↑ She Knows, How to Steam Your Favorite Vegetables


  4. ↑ 4,04,14,24,34,44,5 The Kitchn, How to Cook Brocooli, 5 Ways


  5. ↑ Simply Recipes, Steamed Broccoli




Про цю статтю



Співавтор(и): Sasha Reyes. Саша Рейєс - шеф-кухар і власниця компанії Artisan Personal Chefs. Має понад 20 років досвіду в індустрії харчування, спеціалізується на приватних вечерях, індивідуальних планах харчування для професійних спортсменів та кулінарних уроків. Закінчила Аризонський кулінарний інститут у 2011 році зі ступенем з кулінарії, пекарської справи та ресторанного менеджменту. Кількість переглядів цієї статті: 56 074.



Чи була ця стаття корисною?



Cookies допомагають зробити WikiHow краще. Продовжуючи використовувати наш сайт, ви погоджуєтесь з нашими кукі правилами.



Додаткові статті



Підпишіться на нас



Поділитися



Як приготувати брокколі



Співавтор(и): Jennifer Lease, RD, CDN. Дженніфер Ліз - зареєстрований дієтолог та професійний кухар з Денвера, Колорадо. Має шість років досвіду в галузі харчування, спеціалізується на застосуванні в кулінарії інформації про поживну цінність продуктів, насамперед рослинного походження.Отримала ступінь бакалавра з дієтології та сертифікат про проходження стажування з дієтології у Делаверському університеті. Також пройшла навчання як професійний кухар у Натуральному гастрономічному інституті здоров'я та кулінарії.



Кількість переглядів цієї статті: 39 825.



Брокколі - це не тільки джерело вітаміну С і фолієвої кислоти, але і приємне доповнення до будь-якої страви. Брокколі можна смажити, парити, варити, запікати. Який би спосіб приготування ви не вибрали, брокколі стане чудовою самостійною стравою, гарним гарніром до м'яса або добре підійде для овочевого салату.



Свіжа брокколі на пару





  • Брокколі, вирощена на городі, схильна до такого шкідника, як капустяна совка. Цей паразит є зеленою личинкою, довжиною в 2,5 сантиметра. Самі ці личинки нешкідливі, проте їхня присутність здатна вбити будь-який апетит. Ці паразити вмирають у солоній воді. Після замочування броколі в солоній воді мертві личинки спливуть, і їх можна буде легко видалити.




Видаліть основне стебло. Стебло броколі цілком їстівне, проте при приготуванні воно залишається жорстким і псує загальне враження від усієї страви. Залишіть близько сантиметра цього стебла, а решту відріжте та викиньте або приготуйте окремо.



Приготуйте суцвіття. Відріжте суцвіття ножицями від стебел. Якщо ви не дуже любите стебла, робіть надріз відразу під суцвіттям. Якщо ви хочете приготувати корисніший варіант броколі, відрізайте суцвіття зі стеблами.



Встановіть парову корзину в каструлю. Налийте в каструлю 5 сантиметрів води, а потім поставте кошик усередину, накрийте кришкою і поставте на середній вогонь. Закип'ятіть воду.



Приготуйте броколі на пару. Готуйте із закритою кришкою 3-5 хвилин, залежно від об'єму овочів.



Подайте на стіл. Брокколі можна подати як самостійну страву, так і з соусами та приправами, а також можна використовувати в будь-якій іншій страві.



Готуємо заморожену броколі





  • Якщо ви вирішили приготувати броколі в мікрохвильовій печі, готуйте не більше 1-3 хвилин. Час залежить від обраної потужності та кількості броколі. Брокколі необхідно готувати до напівготовності, так званий стан "аль денте". Якщо після 1-3 хвилин приготування броколі все ще має мерзлі шматочки, готуйте її ще 30 секунд. Перед тим, як ставити броколі в мікрохвильову піч, викладіть в каструлю з кришкою, куди додайте 2-3 сантиметри води.




Злийте воду та подавайте на стіл. Подавайте як самостійну страву або в компанії соусу, приправи, а також можна її використовувати для приготування різних страв.



Смажимо брокколі



Обсушіть броколі. Вимивши капусту, обов'язково обітріть її рушником або дайте висохнути на повітрі. [1] X Джерело інформації



Відокремте суцвіття від стебла. Стебло брокколі цілком їстівне, проте при приготуванні він залишається жорстким і псує загальне враження від страви.



Налийте в сковороду 2 ч. л. оливкової олії та підігрійте його на середньому вогні. Нагрівайте масло як мінімум з півхвилини.



Додайте стебла буквально за хвилину. Стебла готуються швидше, ніж суцвіття, тому їх потрібно додати трохи пізніше.



Запечена броколі



Обсушіть броколі. Вимивши капусту, обов'язково обітріть її рушником або дайте висохнути на повітрі.

Видаліть основне стебло. Стебло броколі цілком їстівне, проте при приготуванні воно залишається жорстким і псує загальне враження від усієї страви.Залишіть близько сантиметра цього стебла, а решту відріжте та викиньте або приготуйте окремо. [2] X Джерело інформації



Запікайте 20-25 хвилин. Запікайте, поки капуста не виглядатиме хрусткою і не стане золотистого кольору.



Подайте на стіл. Подайте з іншими запеченими овочами, заздалегідь збризкайте лимонним соком.

Бланшуємо брокколі



Видаліть основне стебло. Стебло брокколі цілком їстівне, проте при приготуванні він залишається жорстким і псує загальне враження від страви. Залишіть близько сантиметра цього стебла, а решту відріжте та викиньте або приготуйте окремо. [3] X Джерело інформації



Покладіть у воду суцвіття броколі. Готуйте їх 1-1,5 хвилин, поки вони не стануть м'якими, але залишаться хрусткими.



Зачекайте, доки вода в каструлі знову закипить. Покладіть у воду стебла та готуйте 1-1,5 хвилини. Якщо ви любите м'які овочі, додайте ще півхвилини до загального часу приготування. Перекладіть стебла у крижану воду.



Подайте на стіл. Подайте брокколі з іншими овочами, додайте салат, запіканку, фриттату або омлет.





  • Яку б броколі ви не готували: свіжу чи морозиву, найголовніше – це не готувати броколі надто довго, інакше вона перетвориться на пюре.




Додаткові статті



Про цю статтю



Співавтор(и): Jennifer Lease, RD, CDN. Дженніфер Ліз - зареєстрований дієтолог та професійний кухар з Денвера, Колорадо. Має шість років досвіду в галузі харчування, спеціалізується на застосуванні в кулінарії інформації про поживну цінність продуктів, насамперед рослинного походження. Отримала ступінь бакалавра з дієтології та сертифікат про проходження стажування з дієтології у Делаверському університеті. Також пройшла навчання як професійний кухар у Натуральному гастрономічному інституті здоров'я та кулінарії. Кількість переглядів цієї статті: 39 825.

Схожі записи


 

 



 

Copyright © 2005-2025 Spivak.pl.ua